Svar på kommentar

Liss om När jag är som piggast:
"Alltså ,halkade in på din blogg o jag måste säga att du verkar leva helt i det blå. Inga pengar, köper lägenhet,renovera kök, skaffar barn, hallå vad lever du iför värld. Välkommen till verkligheten. Vad händer när inte mamma o pappa försörjer dig längre. Ett barn är ett barn och inte en hund."

Svar: Nemen nu har du väl fått saker o ting om bakfoten unga dam :>

Jag har pengar, mer än jag nånsin haft tidigare. Min pojkvän har också pengar. Och när man får barn får man dessutom föräldrapenning och efter det har jag som alla andra tänkt börja jobba igen så du behöver inte oroa dig över min ekonomi för den funkar prima!
 
Det stämmer att mina föräldrar tagit lån till att köpa lägenhet åt oss, men det är jag och min pojkvän som kommer att betala av lånet. Så blir samma princip som om vi hade haft en hyreslägenhet. En utgift för bostaden varje månad, vare sig det heter hyra eller lån. 
Och vi hade såklart inte köpt en lägenhet som vi inte kommer ha råd att betala.. 
 
Nu berättar du ju inte vem du är så jag vet inte om du har barn eller ej men jag kan ju tala om att ingen är någon gång i livet "redo" att skaffa barn. Man blir redo. Man kan inte vara förälder och leva som förälder innan man fått barn.
Och man kan hitta nackdelar med att skaffa barn på varje tidpunkt i livet. Hade jag haft fast jobb och varit 40år så finns det folk som skulle klaga över det med. Då hade man varit för gammal och säkert inte haft tid eller råd att skaffa barn eftersom man är så upptagen i jobbet och då går man istället från en ordentlig lön till mindre pengar än vanligt, vilket säkert är en svårare omställning.
Så jag tar inte åt mig ett dugg av dålig energi från folk ang att vi ska få barn för vi vet att vi kommer klara det och att det kommer bli hur bra som helst och det är de som är de viktiga :) (Är man någorlunda vettig så ger man sig ju inte in i nåt man inte klarar av, det blir ju bara jobbigt för en själv). 
Alla har sina egna åsikter och uppfattningar så det kommer alltid finnas folk som inte håller med en i allt man gör. Sedan finns det ingen mall man måste följa om hur man ska leva (bara hos fjortisarna på högstadiet:)). Eller lever du helt perfekt? Dela med dig av hur man gör isåfall så att ingen behöver ha det sämre än någon annan i fortsättningen!   

Och, jag tror inte jag behöver säga mer än att jag och hela sveriges befolkning vet skillnaden mellan ett barn och en hund? 
Om det var en hund till jag ville ha så hade jag väl köpt en hund, inte skaffat barn.
Dessutom får du det att låta som att man inte behöver ta hand om en hund, har du ens hund eller barn själv?
bra svarat! kom in på din blogg för ett tag sen och har följt den sen dess,lycka till med allt!

2011-11-23 | 19:26:00

bra svarat! kom in på din blogg för ett tag sen och har följt den sen dess,lycka till med allt!

2011-11-23 | 19:28:12

sv: Kul att höra och tack så mycket! :))

2011-11-23 | 19:40:18

Liss, vilken hjältinna! "Halkar in" och läser lite och kan sedan bedöma hela din/vår livssituation.

Behöver man inte lägga tid, pengar, energi och ge kärlek till en hund? Vore kul med svar på tal från denna ytterst livserfarna kvinna, men tvivlar på att det blir så.Ps liss: du förstörde mitt goda humör,tack..

På min hals står det "Believe in karma", hoppas den slår till riktigt hårt på såna som dig ds.

2011-12-02 | 13:55:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback