Operationsberättelse

Innan jag ens hade bestämt mig för att göra bröstoperation så visste jag att jag ville göra det på Laser & estetik i Stockholm ifall jag skulle göra det. Hade fått en bra känsla av dom, vet att andra varit nöjda där osv.

Så var jag där på konsultation. Gick igenom olika implantat, vart jag ville ha snittet, storlek o allt såntdär. Så fick man se slutresultatet på 3Dbild på sin egen kropp lixom! Skitbra :)

Så på operationsdagen då..
Kom dit o fick byta om till morgonrock oså. Patrik (min kirurg) målade på mig och sen fick jag träffa narkosläkaren som berättade hur sövningen o allt skulle gå till.
Jahaja... Som ni kanske vet så är jag mer än livrädd för nålar, sjukhus o allt sånt. Så när han kom till biten om att berätta att det inte var genom gas jag skulle sövas, utan genom en infart i armen... Då blev jag svimfärdig. Haha herregud. Jag har ju blivit svimfärdig förr när man pratat om blodprov eller på typ sjukvårdslektionerna i skolan förut o sånt. Ni vet sådär när man blir helt yr, kallsvettas, de bara grusar i huvet och man ser ingenting.
Jaha, sen skulle vi gå iväg till operationssalen. Och det jag minns sen är att narkosläkaren försöker lyfta upp mig från golvet o säger "Jenny, kom igen nu, nu går vi vidare!"
Då har jag ramlat ihop o svimmat på riktigt. Hahaha. Jag reser mig halvt medvetandes och tar några steg till.
Och det jag minns sen är att han försöker lyfta upp mig från golvet igen, hahahaha.
Aja, när vi väl kom fram och jag fick lägga mig ner blev allt bra igen iallafall :P
Tror jag fick på mig nåt skönt värmetäcke också.
Fick infarten i armen (AJ) och så säger han att han ska börja spruta in sömnmedlet och att det kommer svida lite. Det sved jävligt mycket.
Men sen vaknade jag o allt var klart iallafall. Märkte inte ens när jag somnade. Så det var ju skönt.

Blev inskjutsad i ett uppvakningsrum där man får ligga och vila. Och det var där jag trodde att jag sovit ett dygn haha. Och hade ju förbokat tåg hem, men de trodde jag hade gått för länge sen o att danne o william hade fått vänta skiiitlänge haha men då hade det bara gått två timmar.
Låg i en skön säng med duntäcke och sånt mysigt iallafall.
Fick in fika men hade ingen aptit alls. Dom frågade om jag ville ha mat ockå men nen tackade nej. Ville bara sova sova sova, allt snurrade bara när jag tittade, hade svårt att svälja o orkade inte vara med helt enkelt. Men det gjorde inte alls ont eftersom lokalbedövningen satt i. 
Sköterskorna var jätte gulliga, kom in och kollade så allt var bra lite hela tiden och frågade om man behövde mer smärtlindring eller ha något att äta, hjälp att gå o kissa osv.

Operationen var kl 10, och kl 15 fick jag åka hem. (Man är sövd ca 1timme).
Träffade Patrik innan jag fick gå också så fick jag se tuttarna men jag var så yr så minns det knappt. Så gick han igenom alla mediciner och såntdär och hjälpte mig ut till receptionen haha.
Var ju fortfarande helt snurrig. Fick hålla mig i väggen när jag fick därifrån och gå skit sakta.
Man är ju tvungen att vara fastande innan operation också så hade inte ätit sedan dagen innan så de gjorde väl inte att jag mådde bättre. Fick sätta mig i trappen utanför så fick danne gå iväg och köpa mat haha. Men fick bara i mig sallanden. Sen skulle vi ta oss därifrån till tågstation och jag vill inte veta hur jag såg ut på vägen dit haha. Sov typ hela tågresan hem också.
Nu är det 4 dagar sen och svullnaden har lagt sig lite så det är inte lika jobbigt att andas längre, sköööönt. Det gör fortfarande ont när jag spänner bröstmusklerna så kan inte resa mig själv men jag tror att det börjar kännas lite bättre iallafall. Som sagt så har jag 5 olika tabletter att ta men nu tar jag bara alvedon och en av dom starka. (pluss antibiotikan då). 

Det som är det jobbigaste just nu är iallafall helt klart RYGGEN. Har sviiiinont i ryggen. Måste ju ligga på rygg o sova hela natten, skit oskönt. Vet inte om det är därför, spelar ingen roll hur jag gör för det blir inte skönare på nåt vis. Är fortfarande väldigt trött också. Idag har jag inte sovit nåt på dagen men dagarna innan har jag sovit ca 3 ggr mitt på dagen.

Jaja, hur som helst så har det ju lätt varit värt det :)
Smärtan är ju jätte individuell, endel kan ha det jätte jobbigt o andra nästan inga besvär alls.
Men kirurgen sa iallafall att det ska inte göra skitont. Känns gör det ju men det man känner av mest är trycket, och så har det varit.
För mig har dom värsta grejerna varit infarten, att vakna upp när allt snurrade, och att det varit svårt att andas dom första dagarna.
Så, vet inte om jag missat nåt men vi säger så :D


Usch, jag kommer undvika operationer till varje pris. Hatar sjukhus och NÅLAR -.-

Svar: Samma här! Fast jag kan tatuera/pierca mig utan problem, så dethär kändes inte heller riktigt som en riktig operation eller riktigt sjukhus lixom så det blev inte samma känsla.. Annars undviker jag också operationer och sjukhus till vilket pris som helst haha, mår dåligt av bara tanken.
trollboll!

2012-10-24 | 14:37:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback